.

Athos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top

index

kk

 

Udstillingsresultater for
Athos aus Kaltenbroich

w Racevinder i DKK 2002 og 2003
w Årets han i SPK. 2001, 2002 og 2003
w International Champion
w Dansk Champion
w VDH Champion
w Svensk Champion
w Klub Champion
w Berlin Sieger


C.A.C.I.B.    Hillerød 14.06.03
C.A.C.I.B.
   Helsingør 04.05.03
C.A.C.I.B.    Malmø 23.03.03
C.A.C.I.B.
    Fredericia 09.02.03
C.A.C.I.B.    Ballerup 21.09.02 + Kbh. vinder
C.A.C.I.B.    Hillerød 17.08.02
C.A.C.I.B.    Halmstad 14.07.02
C.A.C.I.B.    Valby 16.06.02
C.A.C.I.B.    Malmø 15.06.02
C.A.C.I.B.    Neumünster 01.06.02
C.A.C.I.B.    Vissenbjerg 04.05.02
C.A.C.I.B.    Berlin 2002
C.A.C.I.B.    Malmø 12.03.02
C.A.C.I.B.    Brøndby 16.09.01
C.A.C.I.B.    Hillerød 16.06.01
C.A.C.I.B.    Ringsted 06.05.01
C.A.C.I.B.    Fredericia 11.02.01
C.A.C.I.B.    Brøndby 06.09.00 + Kbh. vinder
C.A.C.I.B.    Vissenbjerg 12.08.00
C.A.C.I.B.    Hillerød 18.06.00

 

Nyt!! 2014
 

 

 

 

 

Vores dejlige hanhund Athos er født den 17.10.1998 i Bergisch Gladbach hos Christiane Tillmann, under gode og optimale forhold i en rigtig god kennel, hvilket har haft en stor betydning for, at han blev en utrolig udadvendt og meget livsglad Eurasier.Den type Eurasier vi foretrækker, var ikke tilgængelig i Danmark, så vi søgte i Tyskland, hvilket vi ikke har fortrudt.
Desværre for racen er det ikke meget bedre her i 2003. Alle med Wolfspitz, Chow-Chow og Samojede kan jo kaldes Eurasier, også selv om de ikke er racetypiske og følger standarden.

Athos blev den 20.05.2000 avlsgodkendt af EURASIER-KLUB e.v. Sitz Weinheim med: fortrinlig, han er HD-A og albuer 0, PL-0, ingen øjensygdomme, højde 59,5cm og vægt 29,5kg.

Athos har været utrolig lærevillig og lærenem. Han har gået uden snor, såvidt det var muligt siden han var 9 uger, og fik fra start af lov til at hilse på alle de hunde han havde lyst til. Og det er blevet til flere hundrede.

Dette har uden tvivl haft en stor betydning for at han, fra han var 2 år, kunne gå fri under ansvar.

Han er blevet far til tre kuld hvalpe, 1 dansk og 2 tyske. De danske hvalpe er faldet rigtig godt ud, og de tyske tegner også godt.

En stjerne er slukket,
12/11-03 sov Athos ind
Tak for 5 uforglemmelige år


 

 

 

 

 

 

 

.

Racen
Eurasier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top

index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generelt er Eurasieren meget brugervenlig. Grundet de 3 racer der er krydset ind i den, er det en meget alsidig race at arbejde med, hvis man ellers kan tåle at få "fuckfingeren". Det kan godt ske, at den ikke er helt enig i ordren der bliver givet, og mange gange har den også ret.

Den første Eurasier fik vi i 1988. Han var mere Chow-agtig og dermed mere selvstændig. Med ham lærte vi betydningen af gensidig respekt.

Det vi lærte af ham, har været en uvurderlig hjælp til at forstå hundesprog, og til hvor langt man kan komme i samarbejdet med hunden.

Når I står med den lille hvalp, og skal i gang med træningen, så fortvivl ikke når den vender hovedet og kigger op på jer, med et udtryk der siger; ikke forstået, senere hen opdager man, at den rent faktisk har fattet det hele.

Eurasieren kan man tage med alle steder. Den ved udmærket godt, hvornår den skal opføre sig pænt. Selv om den ikke har lært det, kan den godt fornemme det.

For at fremavle Eurasieren til en selvstændig race, har man krydset de 3 spidshunde: Wolfspitz, Chow-Chow og Samojeden. Denne krydsning har gjort, at der er mange urinstinkter gemt i Eurasieren, hvilket man er nød til at respektere for at få opbygget det optimale samarbejde. Forstår man det, er der ingen grænser for, hvor behagelig en samarbejdspartner man kan få.

Eurasieren husker som en elefant, så har man først lavet vitale fejl i opvæksten, bliver det dobbelt så svært at rette op på senere. Det er heller ikke en hund man kan løbe om hjørner med. Den gennemskuer mennesket meget hurtigt.

Som sidegevinst i Eurasieren, får man en rigitig varm hundeuld man kan strikke af, også unden at blande fåreuld i.

Man er uegnet til Eurasier:
Hvis man er meget væk hjemmefra.
Hvis man ikke kan styre sit temperament.
Hvis man tror på blind lydighed.
Hvis du mener at hundens plads er i kurven.

 

 

 

 

.

 

Træning

 

 

 

 

 

 

top

index

 

 

 

 

 

 

Eurasieren er rimelig nem at få lydig med en kærlig og konsekvent opdragelse. Begge vores hunde er opdraget efter Roger Abrantes bog "Hunden, vor ven - psykologi fremfor magt", med stor succes.

Hvalpe- og grundkursus er gode for socialiseringen, dog har vore hunde ment at de kunne bruge tiden mere fornuftigt. Kurserne var simpelthen for kedelige for dem, hvor andre typer Eurasiere kan syntes at disse kurser er sjove, når man griber dem rigtigt an. Men forvent ikke en klasse 4 hund.

Agility kan bruges som et sjovt redskab til at lære lydighed, under de rigtige former kan det gå meget stærkt med indlæringen. Start gerne med hunden allerede som hvalp - Hvad de lærer som hvalp, glemmer de aldrig.

Da jeg selv underviser i agility, er I meget velkommen til at kontakte mig hvis I har spørgsmål eller eventuelt er interesseret i at starte op med jeres hund.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

          

    

          

 

    

 

 

          
        

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
          

top

index